Surftrip Marokko

Het begon allemaal op de borrel; nadat Jacco al vaak verhalen had gehoord van Rob over zijn winterse surfsessies in Marokko, opperde hij in een gekke bui om in de carnavalsvakantie te gaan (golf)surfen in Marokko. Zo gezegd, zo gedaan: vlucht geboekt bij Ryanair en klaar!
Rob had via een kennis in Taghazout, Mustapha, en mooi appartement weten te regelen. Eenmaal aangekomen stond de taxi al klaar! De lokale bevolking blijkt daar heel vriendelijk; het eerste wat Mustapha zei is dat we de volgende avond bij hem uit de Tajine, een Marokkaanse schotel, moesten komen eten. Na de volgende dag onze eerste golven gepakt te hebben op het enorm lange strand van Panoramas zijn we bij Mustapha en zijn broers Najib en Faysal wezen eten. Ze gingen muziek maken op zelfgemaakte instrumenten en hadden van alles qua eten en drinken voorbereid, dus het was enorm gezellig!

20140306_204241

We waren op woensdag aangekomen, en tot zondag(!) bleef de swell wat laag. Zelfs de grotere surfspots Mysteries en La Source, op ongeveer 30 minuten lopen, vielen tegen aangezien de golven absoluut niet clean waren.
Die zaterdag zijn we dus naar Paradise Valley gegaan, een mooi begroeide vallei middenin de woestenij waar je goed kan zwemmen (en cliffdiven!). Je waant je daar haast in een tropisch paradijs, tussen alle palmbomen en riviertjes.

20140308_134949

’s Zondags werd de swell al een stuk beter, zodat de kleinere boardjes gebruik konden worden. Iedereen had lekker gesurft en zelfs Nicole F., die nog nooit op een surfplank had gelegen/gestaan, heeft haar eerste golfjes gepakt!
De laatste twee dagen waren helemaal mooi; toen steeg de swell nog meer! Jacco en Ilje moesten hun duckdive-skills flink bijschroeven, wat met de tips van Rob gelukkig aardig lukte. Helaas bleken de 3(!) meter hoge golven bij Mysteries iets te hoog gegrepen: na een paar keer flink gespoeld te worden besloten Jacco en Rob toch maar terug te gaan naar het iets rustigere Panoramas, waar het ook prima surfen was. Ook werden de laatste dinsdag en woensdag mooie ochtendsessies gezet: vanaf half 8 lig je in het water vrijwel alleen, en de surf was erg goed!

Al met al hebben we super lekker gesurft en erg van de cultuur genoten! Sowieso een aanrader voor volgend jaar 🙂

PS: Uitzicht vanuit het appartement 😉
20140312_093927

Plaats een reactie