Marokko surftrip

Ook dit jaar zijn we met een groep avalanchers tijdens de carnavals vakantie naar Marokko gegaan om te gaan surfen. Na een jaar lang het te moeten uithoren hoe vet het surfen is daar, was het eindelijk zover. Dit keer met een nog grotere groep (9 man!) en dus extra gezellig J Rob had via Hossein twee super mooie appartementen voor ons kunnen regelen. Dit keer hadden we zelfs een balkon met een uitzicht op twee van de vier bekende surfspots, Panorama’s en Anchor Point. Ook dit keer hadden sommige van ons voor het eerst kennis gemaakt met Mustapha en zijn enorm vriendelijke en grappige broers, Najib en Faysal. Waarbij we met z’n allen uit twee zelfgemaakte Tajine’s hebben gegeten en daarna gezongen terwijl Mustapha op zijn instrument  zat te jammen.

20150218_113728

Zondag avond kwamen we aan en na te hebben gegeten bij een lokaal restaurant was iedereen knocked-out na de lange reis. ’s Ochtends werd je stipt 6:00 wakker gemaakt door een lokale priester en na te hebben ontbeten lag je al om 8:00 in het water nog half te slapen. Al snel werd je wakker door de aankomende swell, waarbij je meteen begint te pedellen. En nadat je werd meegenomen door de enorme muur van energie, was je vakantie al geslaagd. Voordat je het weet zit je terug in de lokale restaurant met half gesplete ogen te genieten van de surf (en eten). De swell was elke dag goed, sommige dagen minder dan andere dagen. Maar in het algemeen hadden we erg veel geluk met de golven. Iedereen heeft kunnen surfen en goede golven kunnen pakken. Daarnaast hebben we ook een dagje geshopt in Banana village, waar je onder andere kon genieten van de onderhandeling skills van Lara. Hier is ook waar we Mustapha voor het eerst hebben ontmoet en hij ons heeft uitgenodigd voor thee en tajine’s de volgende dag.

20150222_134916

De laatste paar dagen was het alleen maar harder gaan waaien en werden de golven alleen maar groter. Hierdoor werd Panorama’s alleen maar schuimkoppen surfen of weg washen. Was wel heel mooi om te zien. Mysteries en La Source lagen meestal wel goed, maar waren heel afhankelijk van de getij.

Hier is een korte filmpje gemaakt door Niek en geeft een goede indruk van deze vette trip. Hopelijk volgend jaar weer!

Plaats een reactie