Avalanche intro camp

Afgelopen weekend heeft ons introweekend plaatsgevonden. Met een groep van ongeveer 20 man hebben we een weekend geskateboard, gesnowboard en gewakeboard, maar vooral heel veel lol gehad!

Vrijdagmiddag om 6 uur hebben we verzameld bij het Dommelbruggetje, waar iedereen zijn tenten, boards en andere zooi in de paardentrailer van de mama van Jacco propte. Dat was nog best een klusje, aangezien er ook tafels, stoelen en natuurlijk koelkasten mee moesten. Maarja, hier hadden natuurlijk alleen wij als bestuur last van…

DSCN2063Eenmaal ingepakt zijn we vertrokken naar Area 51, een skatepark in het westen van Eindhoven. Daar konden we chillen in ‘het hok’, dit is een hok naast de grote indoor skatebaan waar de wat minder gevorderde skater lekker chill kan oefenen. Wouter van Area 51 is een lesje komen geven, wat best relax was, want de meeste bakte er nog helemaal niks van. Aan het eind van de avond waren Rob, Cas en Thomas al best lekker aan het gaan. Zeker op de twee (kleine) quarterpipes die in het hok stonden. En af en toe kwam Sergio of Mark ook ff voorbij gevlogen. De rest was ook lekker bezig met oefenen op de helling, waar de les van Wouter aardig hulp bood.

Na de skatesessie in Area zijn we vertrokken naar de camping net onder Valkenswaard, een uurtje fietsen. De belofte van lauwe frikandellen was zó aantrekkelijk, dat de groep niet meer langs de Kebabtent hoefde! Onderweg kreeg Martijn nog een lekke band, die moest later met de auto opgehaald worden, gelukkig had hij nog een paar biertjes in zijn rugzak. Eenmaal aangekomen op de camping lagen de frikandellen al snel op de BBQ en de bierpong tafel werd uitgeklapt om te spelen. Na een paar potjes beerpong gespeeld te hebben ging iedereen rond 2 uur naar bed. Terwijl iedereen al in bed lag heeft Jacco Thomas keihard ingemaakt met een potje 1-tegen-1 bierpong! Volgende keer beter Thomas

“…creatieve en dikke tricks gegooid…”

De volgende ochtend was het snel snel ontbijten en spullen pakken, zodat we op tijd in Montana Snowcenter (Valkenswaard) zouden staan. Dit is een vrij kleine skihal in Valkenswaard. De shapers van Montana hadden dit keer erg hun best gedaan, want er stonden wel 5(!) features, plus een kicker. Het favoriete object van velen bleek de spine met een dikke tube erboven op dwars op de piste, die linksboven was geplaatst, aangezien iedereen, beginner of gevorderde, er wel overheen kon. Op deze feature werden de hele dag creatieve en dikke tricks gegooid, de (bijna) meer dan 10 seconden stall van Mark, de front 5jes van Maarten, Harde tailtaps van Jeroen, 90 on fakie off van Nicole en tenslotte backflips(!) over de feature door Cas, om er maar een aantal op te noemen.

Naarmate de tijd vorderde ging iedereen steeds lekkerder boarden: er werden 3’tjes gedaan over de kicker, maar ook van de polejam! Ralph wist zijn eerste front lip, pretzel out te landen, waar hij natuurlijk stoked mee was. Jacco begon spontaan ook de downrail te hitten en reed deze na een paar pogingen clean uit. Sergio ging uiteraard weer keihard: zonder erg veel freestyle-ervaring wist hij een super nette backside boardslide over een street tube te gooien. Cas ging ook lekker, met backfips, frontflips en goede railtricks! In het laatste half uurtje landde ‘ollie’ Olivier nog een backside 360 off van de downrail, dit was een mooie climax van een hele dikke sessie waar iedereen hard ging en super veel lol had.

DSCN2099Na het snowboarden zijn we weer terug gefietst naar de camping, waar we de rest van de middag en avond lekker gebarbecued hebben. ’s Avonds hebben we lekker een aantal potjes beerpong gespeeld, waarbij Jacco met zijn team ten onder ging tegen een team van nieuwe leden die voor de eerste keer meegingen (de namen weet de schrijver van dit artikel niet meer, omdat deze zelf al een niet nader te benoemen hoeveelheid alcohol achterover had, excuses) Na een (of twee) shotjes, zeg maar gerust glazen, cheap-ass Tequila zijn we Valkenswaard ingegaan. Dit was weer zo’n klassieke zieke Avalanche stapavond! Met een kei grote groep op stap, de nodige drankjes, iedereen uitgelaten en gewoon kei veel lol. Dat Nicole en Jacco bij één café geregeld hadden dat we bij elk biertje een shotje kregen hielp natuurlijk een hoop, naast de 2 shotjes en het biertje (!) die iedereen van Avalanche heeft gekregen! (en ja, dat is echt waar, ook al wist niemand er de dag erna nog van haha)

“Enfin. Lekker chill muziekje, tosti’s, een frikandel, wat wil je nog meer? Juist ja, boarden!”

De volgende ochtend hadden we lekker de tijd om uit te slapen. Hier werd lekker nagepraat en ondertussen de befaamde frikandel-kill uitgevoerd: Sergio’s schedel kreeg een flinke opdonder van een goedgeplaatste lauwe frikandel, gegooid door Jacco. Sergio reageerde hierop door meteen 4 lauwe frikadellen naar Jacco terug te gooien. Ongetwijfeld heeft het omaatje van de camping in het gras waar wij stonden nog een paar halve frikadellen terug gevonden :p.

DSCN2111Enfin. Lekker chill muziekje, tosti’s, een frikandel, wat wil je nog meer? Juist ja, boarden! Rond 4 uur vertrokken we naar de Kempervennen, waar we 1,5 uur gewakeboard hebben. Ook hier ging het best lekker: een stuk of vier mensen hebben hun eerste rondje op een wakeskate gedaan en de eerste frontside 180’s werden geland. Cas en Lars hebben ook nog een kneeboard geprobeerd, waardoor we bijna alle planken van het wakeboardcentrum gereden hadden, er was zelfs nog iets met een monoski, hier waren de meningen over verdeeld… Verder stonden een paar mensen die nog nooit hadden gewakeboard ook voor de eerste keer op het water: goed gedaan!

Na het wakeboarden zijn we terug gegaan naar Eindhoven. De meesten hebben nog kebab gegeten op het dommelbruggetje, waar we de hele campinguitrusting op de weg weer uitgestald hadden om rustig te kunnen eten. Dit was echt een geslaagd weekend. De organisatie vond het tering vet, we hopen jullie ook!

Plaats een reactie